BURSA / OSMANGAZİ - Dr.Ayten Bozkaya Ortaokulu

Yeni e-Twinning Projemiz ( Medya BABA )

Okul öğrencilerimiz eTwining kapsamında yürütülen Medya Baba Projesine katılıyor.

MEDYA BABA PROJESİNDE AMAÇ

PROJENİN HEDEFLERİ

Sosyal medyadaki yazıların öğrencilere doğru okunması, kişiye medyanın gerçek olmayabileceğini anlatması, medyanın yönetme fonksiyonun da olduğunu farkına varması, gibi hedefler içermektedir. Bu proje ile öğrencilerin medyayı doğru okuyan, çözümleyen, kitle iletişim araçlarından gelen iletilere eleştirel bakan bireyler olması amaçlanmaktadır. Dijital okuryazarlık, eleştirel düşünme becerilerini, çevrimiçi ortamlarda beklenen gerekli davranış standartlarının farkında olmayı ve dijital teknolojilerin yarattığı ortak sosyal konuların anlaşılmasını gerektirir. Veya alternatif olarak: dijital okuryazarlık = dijital araç bilgisi + eleştirel düşünme + sosyal katılım. Medyanın çocukların fiziksel, bilişsel ve sosyal gelişimleri üzerinde olumlu ve olumsuz etkileri bulunmaktadır. Proje, yanlış bilgi ve yalan haber olgusuyla nasıl başa çıkılacağına yöneliktir. Bu proje sırasında öğrencilerimizi multimedya kültürlerini sorgulamaya, değerlendirmeye, anlamaya ve takdir etmeye teşvik etmek istiyoruz.

Yayın: 01.12.2021 - Güncelleme: 01.12.2021 20:27 - Görüntülenme: 396